DEĞERLERİMİZLE BÜYÜYORUZ/SEVGİNİN GÜCÜ

icerikler/degerlerimizle-buyuyoruzsevginin-gucu_14818522.html

SEVGİNİN GÜCÜ

Sevgili velilerimiz bugün 14 Şubat sevgi günü, Dr. Masaru Emoto’dan esinlenen Psikolog Gani Eser’in, sevginin gücünü gösterdiği deneyini bizde sizlerden evlerde çocuklarla yapmanızı rica ediyoruz. Deney bir ay sürecek.

Bu deney sözcüklerin suya ve hücrelere etkisini gösteren çok ama çok önemli sonuçlar içeriyor. Bedenimizin yüzde yetmişi su. Su bulunduğu ortama, maruz kaldığı etkiye göre farklılaşıyor. Nefretin yol açtığı değişim ile sevginin etkisi farklı, yalnızlığınki ise daha farklı. Sizin de evde yapabileceğiniz basit bir deney sevginin gücünü ispatlar nitelikte.

DENEYİN YAPILIŞI

1. Üç kavanoza eşit miktarda pirinç koyup üzerini su ile doldurulur.

2.  İlk kavanoza “seni seviyorum, çok güzelsin,” ikinci kavanoza “senden nefret ediyorum, iğrençsin,” yazılı birer etiket yapıştırılır. Sonuncusuna etiket yapıştırılmaz.

3. İlk iki kavanoza bir ay boyunca her gün sabah akşam üzerlerinde yazılı olan sözcükler söylenir. Üçüncü kavanoza dokunulmaz, ilgisiz bırakılır.

Bir ay sonra; ilk kavanozdaki pirinçler söylenen sevgi sözcüklerinin etkisiyle bembeyaz ve sağlıklı bir biçimde büyür mayalanır. İkinci kavanozdaki pirinçler nefret söyleminin etkisiyle küçülür ve simsiyah olur. Son kavanozdaki pirinçler beyazlıklarını kaybetmezler ama yer yer küflenme yosunlaşma görülür. Bu deney sözcüklerin suya ve insana etkisini gösteren çok ama çok önemli sonuçlar içeriyor.

21-02-2024

 

21-02-202421-02-202421-02-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi